You are here
Πώς να καταπολεμήσετε το εργασιακό στρες!
Οργανωθείτε: Αν ο εργασιακός σας φόρτος είναι μεγάλος και πιστεύετε ότι η μέρα δεν είναι αρκετή για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας τότε το ρητό «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο» ταιριάζει στην περίπτωση σας. Πριν πανικοβληθείτε προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα ρεαλιστικά. Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε. Μελετήστε με ποια σειρά θα ήταν καλύτερα να εκτελέσετε την κάθε εργασία για να εξοικονομήσετε χρόνο και να συνδυάσετε τα καθήκοντα σας. Στη συνέχεια, προσανατολιστείτε όχι σε αυτό που έχετε να κάνετε αλλά στο πώς θα το καταφέρετε. Γράψτε συνοπτικά τα βήματα που θα πρέπει να κάνετε για να πετύχετε το στόχο σας. Αφήστε στην άκρη τη λίστα για 2-3 ημέρες και μελετήστε την ξανά με νέα ματιά. Όπως διαπιστώσετε η διαδικασία αυτή θα βάλει σε σειρά τη σκέψη σας και θα σας βοηθήσει να σκέφτεστε πιο στρατηγικά απομυθοποιώντας το όποιο πρόβλημα που αρχικά φάνταζε άλυτο.
Θέστε τα όριά σας: Έχετε πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς και προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα σε μια μέρα. Έτσι ξεκινάτε ταυτόχρονα πολλές εργασίες με την ελπίδα ότι θα προλάβετε να τις ολοκληρώσετε μέσα στην ημέρα. Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι να αφήνετε πολλές δουλειές μισοτελειωμένες και να νιώθετε αγχωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας προσπαθώντας να βάλετε μια τάξη στις εκκρεμότητες. Ο χρυσός κανόνας των παραγωγικών ανθρώπων είναι ότι ποτέ δεν ξεκινάνε κάτι που δεν μπορούνε να ολοκληρώνουν και ποτέ δεν αφήνουν κάτι στη μέση. Προσπαθήσετε να φτιάξετε ένα ρεαλιστικό οργανόγραμμα εργασιών και μη θέτετε άπιαστους στόχους. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σαμποτάρετε τον εαυτό σας και να μην μπορείτε να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας και να είστε αποδοτικοί.
Κλείστε την πόρτα στο άγχος: Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους αν λύσουν τα προβλήματά τους και να εκτονωθούν τα συζητούν με τους φίλους τους αναπαράγοντας ξανά και ξανά τα παράπονα και τους προβληματισμούς τους. Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, αυτός ο «μηρυκασμός» ανατροφοδοτήσει το άγχος και αποπροσανατολίζει από την ουσία του προβλήματος που είναι: να βρεθεί λύση. Αντί να ανακυκλώνετε τα προβλήματα και τα παράπονά σας από το χώρο της δουλειάς, προσπαθείτε να αναζητήσετε νέα ερεθίσματα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα θέματα τη δουλειάς. Η διαδικασία αυτή θα σας χαλαρώσει και θα τονώσει τη δημιουργικότητά σας και είναι πιο πιθανό να σας έρθει μια «ουρανοκατέβατη» λύση πιο άμεσα.
Bayer Hellas: Συνεχίζει την κοινωνική προσφορά
NANOKNIFE: Καινοτόμο σύστημα «καταστροφής» όγκων
Ολοκληρώθηκε η διαδρομή της εκστρατείας «ΑΝΑΠΝΕΩ»
Διαβάστε περισσότερα