Συμβουλές για να απολαύσετε τα γεύματα άφοβα
Κατά τη διάρκεια των γιορτών τα γεύματα σε μπουφέ έχουν την τιμητική τους. Το ίδιο όμως και κίνδυνοι, που ελλοχεύουν και δεν αναφερόμαστε στα παρανίσια κιλά. Δείτε 3 χρήσιμα tips για οικοδεσπότες συν μια συμβουλή για καλεσμένους που δίνει η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη για να απολαύσετε όλα τα πλούσια εδέσματα άφοβα.
Οικοδεσπότες:
-Βγάλτε τα μαγειρεμένα φαγητά, όταν ακριβώς θα έρθει η στιγμή να σερβιριστούν οι καλεσμένοι σας. Εάν τα φαγητά εκτεθούν πάνω από 2 ώρες, οι μικροοργανισμοί έχουν τον χρόνο να πολλαπλασιαστούν.
-Σερβίρετε καυτά τα ζεστά πιάτα.
-Συντηρήστε τα κρύα πιάτα στο ψυγείο. Τοποθετήστε τα στο τραπέζι τη στιγμή της έναρξης του γεύματος.
Καλεσμένοι:
Επισκεφθείτε από τους πρώτους τον μπουφέ. Ο λόγος, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ότι δε θα προλάβουν να αυξηθούν οι μικροοργανισμοί. Τώρα λοιπόν έχετε μια ακόμη δικαιολογία να «ορμήσετε» στον μπουφέ.
Τέλος ένας κανόνας, που ισχύει είτε είστε οικοδεσπότες είτε καλεσμένοι, πλύνετε συχνά και τακτικά τα χέρια σας!