Πρόστιμο 25.000 ευρώ στον Π. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση
Αποζημιώσεις της τάξης των 25.000 ευρώ θα κληθεί να καταβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωδε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της ΠΟΕΔΗΝ και προσωπικά του προέδρου της. Μ. Γιαννάκο.
Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα χρήματα θα διατεθούν 12.500 € στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.
Ο κ. Πολάκης είχε αναρτήσει στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα THE GUARDIAN οι οποίες αναφερόταν στην ραγδαία αύξηση των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους.
Απάντηση Πολάκη
Ο κ. Πολάκης εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση, στην οποία αναφέρει «Καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη «επιτυχία», κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε».
Επίσης, ο κ. Πολάκης αδιοφορώντας για την απόφαση του δικαστηρίου που του ζήτησε ανάρτηση της απόφασης στα κοινωνικά δίκτυα, δήλωσε ότι «Καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του Αν. Υπουργού Υγείας στα social media, να μην αναμένουν να δουν οι «θιγμένοι ενάγοντες» της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να «επανορθώσει» την λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο «συνδικαλισμός» και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα σκουπίδια της ιστορίας».