Πότε ένα παγωτό είναι «χαλασμένο»; Οδηγίες

Πότε ένα παγωτό είναι «χαλασμένο»; Οδηγίες

Η δηλητηρίαση από λιωμένα παγωτά που έχουν ξαναπαγώσει είναι πολύ συχνή, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

Δείτε πως θα καταλάβετε, ότι το παγωτό είναι αλλοιωμένο!

– Ο καταψύκτης στον οποίο φυλάσσονται είναι εκτεθειμένος στον ήλιο.

– Ο καταψύκτης έχει θερμοκρασία μεγαλύτερη των -18 βαθμών Κελσίου.

– Το παγωτό δεν έχει την απαιτούμενη σκληρότητα.

– Το χαρτί της συσκευασίας είναι υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό ή σχισμένο ή η συσκευασία έχει σχήμα διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στα διαφημιστικά της παρασκευάστριας εταιρίας.

– Το παγωτό είναι συσκευασμένο σε κύπελλο και παρουσιάζει υπερχύλιση στο καπάκι.

– Είναι μαλακό, υδαρές, η υφή του μοιάζει με αυτή του γιαουρτιού ή του βουτύρου ή με κόκκους άμμου.

– Εμφανίζει ίζημα ή θρυμματίζεται σε μικρά κομματάκια ή περιέχει μικροκρυστάλλους ή έχει παραμορφωμένο σχήμα. (Χαρακτηριστικά που υποδεικνύουν ότι το παγωτό αποψύχθηκε και ξανακαταψύχθηκε)

– Έχει γεύση πικρή, ξινή ή αλμυρή.

– Η οσμή του δεν είναι ευχάριστη.

– Το ειδικό κουτάλι σερβιρίσματος δεν βρίσκεται μέσα σε διαφανές δοχείο με νερό συνεχούς ροής (το στάσιμο νερό που δεν ανανεώνεται είναι ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης βακτηρίων)

– Τα σκεύη, όπου φυλάσσεται το χύμα παγωτό, έχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος στα τοιχώματά τους

 

Share Button