«Παχιά» ψάρια: Σταθερή αξία!
Είναι πλέον γνωστή η θρεπτική δράση της κατανάλωσης ψαριού για την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού! Ειδικότερα, τα «παχιά» ψάρια (σολομός, σαρδέλες, τόνος, σκουμπρί) φαίνεται πως έχουν σημαντική επίδραση στην καρδιακή λειτουργία, προστατεύοντας από το έμφραγμα του μυοκαρδίου και την καρδιακή ανεπάρκεια. Πού οφείλεται η δράση τους; Μα φυσικά, στα πολυσυζητημένα Ω-3. Αυτά είναι τα λεγόμενα ιχθυέλαια, τα οποία αποτελούν μία υποκατηγορία των «καλών» πολυακόρεστων λιπαρών.