Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”: 95 χρόνια προσφοράς!

Νοσοκομείο “Αγία Όλγα”: 95 χρόνια προσφοράς!

Το νοσοκομείο σηκώνει σημαντικό βάρος σε περιστατικά σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Ενδεικτικό είναι πως η Α’ Παθολογική κλινική, με 33 κρεβάτια έχει πληρότητα 95,3% και νοσηλεύει ετησίως 1.454 ασθενείς. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της ίδιας κλινικής εξετάζονται κάθε χρόνο 7.000 έως 8.000 ασθενείς.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Β’ Παθολογική κλινική, η οποία έχει επίσης 33 κρεβάτια και πληρότητα 115%. Νοσηλεύει κάθε χρόνο 1.917 ασθενείς και στα επείγονται εξετάζονται ετησίως περίπου 8.000 άτομα.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δυναμικότητας εννέα κλινών, νοσηλεύονται ετησίως 170 έως 200 ασθενείς.

Ιστορία

Έως το 1923, το νοσοκομείο “Αγία Όλγα” ήταν σχολείο, το οποίο μετατράπηκε σε νοσηλευτικό ίδρυμα για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων από τη Μικρασία που ζουν στην περιοχή.

Μέσα σε ασφυκτικούς χώρους, ελάχιστα άτομα προσωπικό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αφοσίωση και χαμόγελο στους ασθενείς που συνεχώς αυξάνονται.

Τα χρόνια περνούν, οι ανάγκες μεγαλώνουν και οι συνθήκες παροχής φροντίδας υγείας ολοένα και δυσκολεύουν. Ώσπου μια σπουδαία γυναίκα η Αλίκη Περρωτή – Κωνσταντοπούλου δέχεται, την πρόταση του γιατρού του νοσοκομείου Δημήτρη Ζαμπούρα, να ανεγείρει πολυόροφο νοσοκομειακό κτίριο, δωρεά στο κράτος στη μνήμη του πατέρα της.

Το 1980, ξεκινάει η ανέγερση του νέου κτιρίου η οποία ολοκληρώνεται το 1989.
Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του κράτους, το οποίο προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, το νοσοκομείο στελεχώνεται και αρχίζει να λειτουργεί.

Το “Αγία Όλγα” προσφέρει σήμερα υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, προσαρμοζόμενο συνεχώς στις σύγχρονες ανάγκες και τις νέες τεχνολογίες.

Λειτουργεί Ενδοσκοπική Μονάδα, Αξονικός Τομογράφος, Καρδιολογική και Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική στον ανακαινισθέντα όροφο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Το 2000 εντάχθηκε στη δύναμη του Νοσοκομείου η Ψυχιατρική Κλινική η οποία στεγάζεται σε ανεξάρτητο από το υπόλοιπο Νοσοκομείο κτίριο, το οποίο κατασκευάσθηκε το 1999.

Share Button