«Μαϊμού» εράνους από επιτήδειους καταγγέλλει το Χαμόγελο του Παιδιού
«Μαϊμού» εράνους καταγγέλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και παρακαλεί τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις αστυνομικές αρχές, όσο και με τον οργανισμό, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».
Σύμφωνα με το Χαμόγελο, σκοπός των επιτήδειων είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, αλλά και υλικά αγαθά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες, με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διευκρινίζει, ότι δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο.
Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ’ ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του οργανισμού. Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του οργανισμού, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του» διευκρινίζει η οργάνωση.
Τα τελευταία περιστατικά εκμετάλλευσης για τα οποία έλαβε γνώση ο οργανισμός και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές αφορούν:
Μια 50χρονη γυναίκα στην περιοχή της Ρηγίλλης στην Αθήνα, η οποία πουλά εικόνες και ημερολόγια προφασιζόμενη ότι τα έσοδα θα δοθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Τέσσερις γυναίκες στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, οι οποίες πωλούν περιοδικά διενεργώντας έρανο, επικαλούμενες το όνομα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Μια γυναίκα, πιθανόν αγγλικής καταγωγής, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, επισκέπτεται τα φαρμακεία της περιοχής, επικαλούμενη συγκέντρωση φαρμάκων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».