Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τον κρόκο από το αυγό

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε τον κρόκο από το αυγό

O κρόκος περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D, χολίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

Αλλά εδώ υπάρχει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο για τα αυγά: είναι ένα από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χολίνη που έχουμε στη διάθεσή μας.

Γιατί είναι σημαντική η χολίνη;

Συμμετέχει στη μνήμη, τη διάθεση και άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που είναι έγκυες, επειδή η χολίνη επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.

Ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου το 90%) των Αμερικανών δεν τρώνε επαρκείς ποσότητες χολίνης.

Όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε ειναι πως δύο μεγάλα αυγά είναι αρκετά για να παρέχουν περίπου τη μισή ποσότητα χολίνης που συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες.

Και παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για το πόσα αυγά μπορείτε να τρώτε την ημέρα, το να καταναλώνετε δύο αυγά κάθε ημέρα δεν έχει συσχετιστεί με καμία επιβλαβή επίδραση στην υγεία.

Ο κρόκος είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη και φυσικά η χρήση του στο μαγείρεμα δημιουργεί ένα πολύ πιο νόστιμο αποτέλεσμα.