Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ
Ο καφές αποτελεί την αγαπημένη πρωινή, και όχι μόνο, συνήθεια πολλών ανθρώπων. Ωστόσο, αρκετοί, ίσως περισσότεροι από τους μισούς συνδυάζουν τον καφέ τους, όποιο είδος και αν είναι αυτό με γάλα. Αρκετοί θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους και τον κάνουν πιο γλυκό ακόμη και αν δεν έχει πολλή ζάχαρη. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.
Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους:
1. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
2. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.