Μπρόκολο: Γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Μπρόκολο: Γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Το μπρόκολο τα τελευταία χρόνια γίνεται ο πρωταγωνιστής είτε σε σαλάτες, είτε ψητό, είτε σε σούπες, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, φολικό οξύ, φυτικές ίνες, ασβέστιο, αντιοξειδωτικές ουσίες, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία όλα είναι πολύτιμα και άκρως σημαντικά για την υγεία μας.

Γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Έχει αντικαρκινική δράση

Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ, έδειξε πως το μπρόκολο μπορεί ακόμα να εμποδίσει την ανάπτυξη όγκων κατά 60% και να ενισχύσει την υποχώρησή τους κατά το εντυπωσιακό 75%!

Ρυθμίζει την πίεση

Το θείο που βρίσκεται στο μπρόκολο, αλλά και το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το κάλιο που περιέχονται σε αυτό βοηθούν αποτελεσματικά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

 

Βοηθάει στην αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι άκρως σημαντική καθώς τον βοηθά αποτελεσματικά να λειτουργεί στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, δίνοντας ώθηση στην ενέργεια, το μεταβολισμό, την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και τη σωστή λειτουργία της πέψης.

Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ του μπρόκολου, ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες και βελτιώνει τη γενικότερη πνευματική λειτουργία του εγκεφάλου.

Συνδράμει στην απώλεια του βάρους

Το μπρόκολο προκαλεί το αίσθημα κορεσμού γρήγορα, ενώ οι φυτικές ίνες και η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό γεμίζουν το στομάχι χωρίς να σας προσθέτουν θερμίδες.

Share Button