Αβοκάντο: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία;
Πολύτιμος σύμμαχος καλής υγείας είναι το αβοκάντο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το φρούτο αυτό χάρη στις ιδιότητες του μειώνει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.
Δείτε ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία!
Καρδιακή υγεία: Τα αβοκάντο περιέχουν 25 χιλιοστόγραμμα/ουγγιά φυτικές στερόλες, που ονομάζονται β-σιτοστερόλες. Η τακτική κατανάλωση φυτικής στερόλης συμβάλλει στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
Βελτιώνει την όραση: Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που δρουν ως αντιοξειδωτικά και μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τη φυσική (λόγω ηλικίας) φθορά στα μάτια και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Πρόληψη της οστεοπόρωσης: Η βιταμίνη Κ που περιέχει μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου και μειώνοντας την ουρική έκκριση (αποβολή από τον οργανισμό μέσω της ούρησης) του ασβεστίου.
Καταπολεμάει τον καρκίνο: Τα χαμηλά επίπεδα φολικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Από την άλλη, η επαρκής πρόσληψη διαιτητικών φολικών οξέων (από τα τρόφιμα, όχι απαραίτητα από τα συμπληρώματα) έχει επίσης δείξει υπόσχεση στην προστασία έναντι των καρκίνων του παχέος εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας.